Couperose

Couperose is een aandoening waarbij kleine bloedvaatjes in de huid, vooral in het gezicht, verwijden. Dit zorgt voor roodheid, vaak in de vorm van kleine lijntjes of vlekken, meestal op de wangen, neus, kin of voorhoofd. Couperose wordt vaak geassocieerd met factoren zoals genetica, blootstelling aan de zon, temperatuurveranderingen, alcoholgebruik of huidaandoeningen zoals rosacea.

 

Er zijn verschillende behandelingsopties beschikbaar voor couperose:

  1. Dermapen4 Microneedling: Tijdens een microneedling behandeling kan een huidprobleem als couperose zeer gericht worden aangepakt. Dankzij de gecontroleerde werking van de Dermape4 kan de behandelaar zeer precies en veilig de juiste vaten behandelen.
  2. Lasertherapie: Een van de meest gebruikte methoden. Laserlicht wordt gericht op de verwijde bloedvaatjes, waardoor ze vernauwen en minder zichtbaar worden.

  3. Elektrocoagulatie: Een techniek waarbij een kleine elektrische stroom wordt gebruikt om de bloedvaatjes te dichten, waardoor ze minder zichtbaar worden.

  4. Intense Pulsed Light (IPL): Dit lijkt op lasertherapie, maar maakt gebruik van verschillende golflengten van licht om de bloedvaatjes te richten.

  5. Crèmes of lotions: Er zijn verschillende topische crèmes beschikbaar die ingrediënten bevatten die kunnen helpen bij het verminderen van roodheid en het versterken van de huidbarrière.

  6. Levensstijlveranderingen: Vermijd triggers zoals alcohol, warme dranken en extreme temperaturen, omdat deze de roodheid kunnen verergeren.

 

 

De keuze voor een behandeling hangt vaak af van de ernst van de couperose, de individuele huidconditie en de voorkeur van de persoon. 

Het is verstandig om eerst een consult te plannen bij een van onze dokters of specialisten om de opties te bespreken en advies te krijgen dat specifiek is afgestemd op jouw behoeften.

 

Behandelingen in de kliniek:

Dermapen4

Elektrocoagulatie

Crèmes of lotions