Rimpels

Huidveroudering is een natuurlijk en geleidelijk proces en het ontstaan van rimpels hoort hier (helaas) bij. Veel mensen merken rond het 25e levensjaar dat de eerste rimpels tevoorschijn komen. Dat komt doordat rond deze leeftijd de celdeling en de productie van collageen en elastine afneemt, wat ervoor zorgt dat de huid minder elastisch is en verslapt. Er bestaan verschillende soorten rimpels:

  • Fijne lijntjes – dit zijn de eerste lijntjes die zichtbaar worden. Ze ontstaan door droogte en vermindering van elastinevezels in de huid.
  • Diepe rimpels – dit zijn meer groeven en plooien in de huid. Deze rimpels ontwikkelen zich vaak op latere leeftijd en zijn deels bepaald door genetische aanleg.
  • Fronsrimpels – deze ontstaan door het aanspannen van de huidspieren, door de expressie in het gezicht.

Oorzaak rimpels

Rimpels horen bij het natuurlijke proces van huidveroudering. Naar mate de huid veroudert, vermindert de celproductie en de snelheid van de celdeling. De bovenste huidlagen worden hierdoor dunner en de huidlagen eronder veranderen door vermindering van bloedvaten, bindweefsel en talgklieren. Ook de productie van collageen en elastine neemt af, waardoor de huid stevigheid en elasticiteit verliest. Daarnaast vermindert het onderhuids vetweefsel, wat ervoor zorgt dat de huid minder vol en veerkrachtig is. Dit hoort allemaal bij het natuurlijke verouderingsproces en is helaas niet te voorkomen. Er zijn echter wel een aantal factoren die dit proces kunnen versnellen, zoals zonnen en roken. Overmatige blootstelling aan zonlicht en roken leiden tot extra afbraak van elastine en collageen.

Advies DermaClusive

Huidveroudering is een natuurlijk proces, dat helaas met geen enkele behandeling stopgezet kan worden. Wel kunnen de effecten van huidveroudering (zoals rimpels), mooi behandeld worden, zowel thuis als bij ons in de praktijk. De specialisten van DermaClusive hebben verschillende adviezen op een rijtje gezet:

Behandeling rimpels

Huidveroudering kan heel mooi behandeld worden met de medische huidverzorgingsproducten van SkinCeuticals en ZO Skin Health. Deze producten werken diep in de huid en dragen bij aan een gezonde en stralende huid. De specialisten van DermaClusive kunnen je adviseren over de behandeling met deze producten.

Huidveroudering kan ook goed behandeld worden door middel van Hydrafacial, Dermapen4mesotherapie, PDO draden en botox/dermale fillers.

Als je benieuwd bent wat wij voor jouw huid kunnen betekenen, kun je altijd langskomen voor een passend huidadvies. Tijdens een intake kunnen wij je huid beoordelen en samen met jou een behandelplan opstellen om je huid weer te laten stralen.