Dermal filler

Waarom deze instructie?

Wanneer u een behandeling met hyaluronzuur (injectable) ondergaat, zullen wij er alles aan doen om de behandeling zo goed mogelijk te laten verlopen. Daarbij hebben wij ook uw medewerking nodig! Hieronder vindt u een aantal instructies. Door het volgen van de instructies is de behandeling voor u comfortabeler, het herstel gaat sneller en het bevordert een optimaal eindresultaat. Daarom is het belangrijk dat u onderstaande instructies goed doorleest en nauwkeurig opvolgt.  

 

Vóór de behandeling

Bent u zwanger of geeft u borstvoeding dan behandelen wij u niet!

Er worden foto’s gemaakt. Eventuele make-up wordt verwijderd. Indien nodig of wenselijk wordt het te behandelen gebied verdoofd met Emla creme (hiervoor heeft u dan een recept van de arts gekregen) of tandartsverdoving. U dient altijd een geldig identiteitsbewijs te kunnen tonen zodat wij het BSN nummer kunnen opnemen in onze administratie en een leeftijdscheck kunnen uitvoeren. De arts heeft u tijdens het consult naar uw eventuele medicijngebruik gevraagd. Gebruik van bloedverdunners vlak voor een behandeling kan gevaarlijk zijn en leiden tot complicaties. Indien u dergelijke medicijnen gebruikt kunnen deze indien wenselijk in overleg met uw voorschrijvend arts (huisarts of specialist) minimaal 1 week van tevoren gestaakt worden. De meest voorkomende bloed verdunnende medicijnen zijn: Acetyl-salicylzuur(Aspirine, Ascal-38, Ascal-Cardio), Persantin, Plavix, Sintrom en Marcoumar.  

 

Tijdens de behandeling.

De behandeling duurt ongeveer 30-40 minuten en u kunt direct daarna naar huis, zonder begeleiding .  

 

Na de behandeling

Direct na de behandeling kunt u uw gewone werkzaamheden oppakken. U mag minerale make-up gebruiken om het behandelde gebied te camoufleren. Soms is er sprake van zwelling en/of een blauwe plek. Vooral bij de behandeling van de lippen of het gebied rond de mond kan er gedurende 24 uur een flinke zwelling optreden. U kunt koude compressen (coldpacks) gebruiken tegen de zwelling en blauwe plekken. Houd meerdere malen per dag een in tissue of gaas gewikkelde ice pack een aantal minuten tegen het behandelde gebied.  

 

Controle

Na 2 – 4 weken kunt u op controle komen voor de evaluatie. Eventueel zal er een vervolgbehandeling gepland worden of plaatsvinden. De arts zal u adviseren over het verdere beleid. U kunt op dit moment uiteraard ook nog vragen stellen.  

 

Pijnstilling

Pijnstilling is waarschijnlijk niet nodig. Als u toch een pijnstiller wenst te gebruiken dan mag dat; u kunt daarvoor paracetamol 500 mg nemen, maximaal 6 tabletten per 24 uur.  

 

Verzorging

De eerste 2 weken dient u het behandelde gebied goed te beschermen tegen de zon met een goede UV-beschermingsfactor (SPF 30).

 

Werken en Sport

Meteen na de behandeling kunt u wel werken, maar houdt rekening met een eventuele blauwe plek. Sporten wordt gedurende 24 uur afgeraden ivm het mogelijk toenemen van zwelling.  

 

Contact met de kliniek

Bij de volgende problemen dient u direct contact op te nemen met onze kliniek: Heftige pijn die niet verdwijnt of erger wordt na het gebruik van paracetamol. Infectie van de inspuit opening: u merkt dat aan plaatselijke roodheid, zwelling, pijn en eventueel pus. Abnormale zwelling of koorts boven de 38,5°C.  

 

Vragen? U mag ons altijd bellen!

DermaClusive, telefoon (en in geval van nood) 06 – 43 83 20 70 en toets 1