Doffe huid

Een doffe huid ontstaat doordat de bovenste (dode) huidlaag verdikt is. Een doffe huid ziet er vaak minder gezond uit en je lijkt vermoeider en ouder. Een huid die er fris en stralend uitziet ziet er vanzelf gezonder, jonger en meer uitgerust uit.

Hoe ontstaat een doffe huid?

Je huidcellen worden continu vernieuwd, de levende cellenlaag maakt nieuwe cellen aan en deze huidcellen schuiven langzaam op naar boven. Deze bovenste huidlaag bestaat uit een laag met dode huidcellen waarvan de meeste vanzelf van je huid afschilferen. Dit is een natuurlijk proces. Vanaf je 30e gaat deze celvernieuwing langzamer en door sommige oorzaken wordt dit proces nog verder vertraagd. Wanneer er een teveel aan dode huidcellen op de huid blijven ziet deze  er dof uit.

Hoe ouder je wordt hoe langzamer dit huidvernieuwingsproces verloopt en als je je huid niet een handje helpt zal deze steeds doffer en grauwer worden. Het is belangrijk om deze dode huidcellenlaag  af en toe extra te verwijderen door middel van een peeling behandeling in de kliniek. Maar thuis kun je die doffe huid ook zelf behandelen en goed verhelpen.

Om te zorgen dat deze dode huidlaag beter afschilfert kun je hem helpen om een exfoliant te gebruiken. Dit is een crème op basis van enzymen nog zuren en deze stoffen zorgen ervoor dat de huidcellen makkelijker loslaten en er een frisse huid onder vandaan komt.

Oorzaken van een doffe huid:

  • Roken vermindert de doorbloeding in je huid en maakt deze dof en grauw, stop met roken en pas zeker bij roken je huidverzorging aan.
  • Stress is heel goed af te lezen op je huid,  je maakt cortisol aan bij stress en dit hormoon zorgt ervoor dat je huidbarrière beschadigd waardoor je huid teveel vocht verliest en dit maakt je huid ook dof.
  • Zonlicht maakt je huid dikker en er blijven meer dode huidcellen op je huid zitten, dit is een natuurlijke bescherming van je huid tegen de zon. Maar na de zomer ziet dit eruit als een verdikte en vale huid.
  • Te weinig slaap zorgt ervoor dat je huid niet goed herstellen en ziet hij er vaak grauw en dof uit.
  • Verkeerde voeding, zoals het eten van veel suikers en ongezonde vetten zal je huid ook er ook doffer uit gaan zien.
  • Luchtvervuiling heeft een grote invloed op je huid. Lucht kan vervuild zijn en bevat roetdeeltjes of fijnstof van uitlaatgassen. Wanneer je s avonds je huid niet goed reinigt blijft dit op je huid zitten. Dit stapelt zich op en laat je huid er dof uit zien.

 

Behandelingen voor doffe huid:

Peeling van Zo Skin Health

Peeling van SkinCeuticals

Hydrafacial

Dermapen4

Skinboosters mesotherapie of dermale fillers