Huidverslapping

Bij het ouder worden, wordt de huid steeds slapper. Dat komt doordat de huid met de jaren dunner wordt en doordat het onderhuidse steunweefsel volume en stevigheid verliest. Huidverslapping kan zowel in het gelaat als op het lichaam voorkomen en kan verschillende oorzaken hebben. Op deze pagina zullen we bespreken wat de redenen zijn dat de huid verslapt. Ook zullen we hier vertellen hoe wij een verslapte huid kunnen verbeteren.

Wat is huidverslapping

Als iemand ouder wordt, verandert er veel aan de huid. De bovenste huidlagen worden dunner en in de huidlaag daaronder vermindert het aantal bloedvaten en talgklieren. Daardoor ontstaat er meer ruimte tussen de verschillende huidlagen. Ook de hoeveelheden collageen en elastine (de vezels die zorgen voor de stevigheid van de huid) nemen af, waardoor het onderhuids bindweefsel haar stevigheid verliest. Daarnaast krimpt de schedel tijdens het ouder worden, waardoor de huid er losser omheen komt te zitten. Dit zorgt er allemaal voor dat de huid slapper en minder veerkrachtig is en er ook zo uitziet.

Oorzaken van huidverslapping

Zoals hierboven al wordt beschreven, is huidveroudering een natuurlijk proces. Huidverslapping hoort helaas bij het verouderingsproces en is niet te voorkomen. Er zijn echter wel factoren die de huidveroudering kunnen versnellen, zoals roken, (verkeerde) voeding, te weinig lichaamsbeweging, stress, medicatie en de zon. Op onze pagina over huidveroudering gaan we dieper in op de invloeden die deze factoren op de huid hebben.

Advies DermaClusive

Voor de thuisbehandeling van een verslapte huid adviseren wij NuFACE. NuFACE is een apparaatje dat door middel van microstroom zorgt voor een algehele stimulans van de huid. Het apparaat geeft een liftend effect, dat direct zichtbaar is op onder andere de kaaklijn, jukbeenderen en rondom de ogen/wenkbrauwen. Daarnaast zorgt NuFACE voor een verbetering van de gezichtscontour, de circulatie en de opname van producten in de huid.

Behandeling verslapte huid

Een huid die extreem verslapt is, kan alleen operatief behandeld worden. Daarom is het belangrijk om niet te lang te wachten met het afremmen van het verslappen van de huid. Wij bieden verschillende behandelingen aan die helpen bij het verminderen van de huidveroudering.

Behandeling verslapte huid van het gelaat

Een verslapte gezichtshuid kan heel mooi behandeld worden met zowel Profhilo, mesotherapie en PDO draden als een fractionele laserbehandeling. Een behandeling met deze laser stimuleert de productie van collageen, wat ervoor zorgt dat de huid weer strakker en voller wordt. Met PDO draden kun je de huid liften en met Profhilo en mesotherapie kun je verstrakking verkrijgen. Vaak wordt een combinatie van behandelingen geadviseerd voor een optimaal resultaat.