Wrinkle relaxer

Wanneer u een behandeling met Botuline toxine ondergaat, zullen wij er alles aan doen om de behandeling zo goed mogelijk te laten verlopen. Daarbij hebben wij ook uw medewerking nodig! Hieronder vindt u een aantal instructies. Door het volgen van de instructies is de behandeling voor u comfortabeler, het herstel gaat sneller en het bevordert een optimaal eindresultaat. Daarom is het belangrijk dat u onderstaande instructies goed doorleest en nauwkeurig opvolgt.

 

De dag van de behandeling

Bent u zwanger of geeft u borstvoeding dan behandelen wij u niet!

Er worden eerst foto’s gemaakt. Verwijder van tevoren eventuele make up. U dient altijd een geldig identiteitsbewijs te kunnen tonen zodat wij het BSN nummer kunnen opnemen in onze administratie en een leeftijdscheck kunnen uitvoeren.  

 

Tijdens de behandeling

De behandeling duurt ongeveer 20 minuten en u kunt direct daarna naar huis, zonder begeleiding. In de behandelde gebieden kan soms lichte zwelling, roodheid of een prikgaatje nog zichtbaar zijn.

 

Na de behandeling

U mag na de behandeling de eerste 4 uur niet plat liggen (dan verspreidt de botuline toxine zich teveel en mogelijk de verkeerde kant op). Direct na de behandeling dient u de spieren die behandeld zijn tot 4 uur intensief te gebruiken! Dus juist fronsen of de ogen dichtknijpen (zoals bij tegen de zon inkijken) is goed. Het is belangrijk om de eerste 4 uur na de behandeling geen druk uit te oefenen op het behandelde gebied. U mag er gerust even aankomen om te wassen, maar langdurige intensieve druk moet vermeden worden. Niet minerale make-up wordt minstens voor 4 uur na de behandeling afgeraden. Na enkele dagen wordt het effect van Botuline toxine merkbaar en na 2 weken is het resultaat optimaal/maximaal.

 

Controle

Na 2 weken werkt de Botuline toxine optimaal en maximaal. Desgewenst vindt dan de controle plaats. Om een optimaal effect te behouden dient de behandeling na 3-6 maanden herhaald te worden.

 

Pijnstilling

Pijnstilling is meestal niet nodig, maar als u een pijnstiller voor of na de behandeling wenst te gebruiken dan kan dat; u kunt daarvoor paracetamol 500 mg nemen, maximaal 6 tabletten per 24 uur.

 

Werken en sport

Meteen na de behandeling kunt u eventueel weer werken; sporten kan weer na 4 uur.

 

Zwelling

Na de behandeling kunnen er kleine bloeduitstortingen (blauwe plekjes) en wat zwelling ontstaan. Deze verdwijnen weer vanzelf. U kunt koude compressen (cold- packs) gebruiken tegen de zwelling.

 

Contact met de kliniek

Bij de volgende problemen dient u direct contact op te nemen met onze kliniek: Heftige pijn die niet verdwijnt of erger wordt. Infectie van de inspuit opening: u merkt dat aan plaatselijke roodheid, zwelling, pijn en eventueel pus. Abnormale zwelling. Koorts boven de 38,5°C.

 

Vragen? U mag ons altijd bellen!

DermaClusive, telefoon (en in geval van nood) 06 – 43 83 20 70 en toets 1